Consumer Electronics Show (CES):

Fyra priser till Quasar

Under CES 2020 i Las Vegas vann Wallbox hela fyra priser för sin nya tvåvägs DC-laddare Quasar. Världens första DC-laddare för den privata marknaden erkändes av branschexperter som en av mässans mest innovativa produkter.

Wallbox vann fyra stora priser på Consumer Electronics Show i Las Vegas, USA

Barcelona, 10 januari, 2020: Wallbox vann fyra priser i sitt första deltagande på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, världens största konsumenttekniska evenemang. Bland dem delades huvudpriset av Engadget tillsammans med Consumer Technology Association (CTA), ägare och arrangör av CES.

Alla fyra priser erkänner Quasar-laddaren som en av de mest innovativa produkterna under hela evenemanget. Quasar är den första tvåvägs DC-laddaren i världen designad för hemmet. Det första priset delades ut av den amerikanska publikationen Electrek, som fokuserar på den elektriska mobility sektorn. I det andra fallet var det den amerikanska publikationen Newsweek, som delade ut priset för första gången på CES. Priset delas ut till den bästa produkten som visas på mässan. Det tredje priset delades ut av Robb Report, en amerikansk publikation specialiserad på livsstil och lyxvaror. Sist men inte minst fick Wallbox utmärkelsen för bästa transportteknologi från den amerikanska publikationen Engadget, en av de ledande digitala publicisterna inom teknik- och innovationssektorn.

Wallboxs VD och medgrundare Enric Asunción kommenterar: ”Vi är hedrade av priserna som vår Quasar-laddare fick vid CES i år. Vi har erkänts av branschexperter som tävlar mot de bästa och största aktörerna inom bilindustrin världen över. Vi ser detta som en stark signal om att vårt engagemang för hållbar elektrisk rörlighet och utveckling av produkter som hjälper oss att bli oberoende av fossila bränslen, är rätt.“

CTO och del grundare av företaget, Eduard Castañeda, tillägger: ”Våra laddare och MyWallbox-plattformen är omsorgsfullt utformade för att göra laddning av elfordon lätt för konsumenter så att alla kan dra full nytta av de möjligheter som elfordon skapar för människor, företag och städer. Men med Quasar går vi ännu längre. Tvåvägs-laddning möjliggör att EV-batterier kan användas för att driva hem, kontor och till och med åter energi till elnätet under tider av hög efterfrågan. Fram till lanseringen av Quasar var denna möjlighet mer teoretisk än praktisk, eftersom tvåvägsladdare har varit mycket stora och dyra.“

Om Quasar

Quasar är världens första dubbelriktad DC-laddare avsedd för hemmet. Tidigare var tvåvägsladdare endast tillgängliga till tre gånger priset och de var mycket stora. Oftast användes de i pilotprojekt för större flottparker. Wallboxs team av ingenjörer hittade ett innovativt sätt att göra detta för att göra denna teknik tillgänglig för konsumenterna i en elegant och kompakt storlek med hög effektivitet och till en betydligt lägre kostnad. Quasar drivs med en mobilapplikation (iOS och Android) och en energihanteringsplattform som gör det enkelt för användaren att hantera. Det fungerar med elnätet och husets elektriska system (termostat, ljus, etc.). Med Quasar kan du enkelt ställa in parametrarna för när användaren vill att det elektriska fordonets batteri ska användas.

Quasar har också avancerad teknik för ansiktsigenkänning och rörelsekontroll, som ger hög säkerhet och flexibilitet att dela konton med vänner och grannar. Förutom ansiktsigenkänning kan Quasar också verifiera med Bluetooth, Wallbox-
appen och RFID.

Om CES och Engadget Best of CES Awards

Sedan 1967 har Consumer Electronics Show (CES) samlat teknikföretag från hela världen, från nystartade företag till stora multinationella företag i alla sektorer. Det är här som många av de mest innovativa produkterna presenteras för världen för första gången.